top of page

Dag 51


Om 4.30 u gaat de wekker…..om 5.00 u zitten wij in de auto richting natuurreservaat Etosha. Een opgedroogde zoutwaterpan, met bijna alle inheemse dieren die Namibië kent. O.a. springbokken, zebra’s, koedoes, struisvogels, giraffes, olifanten, impala’s, elanden, hyena’s, leeuwen, luipaarden en neushoorns. Geen nijlpaarden, die wel op een andere plek te vinden zijn. Uiteraard apen, en stekelvarkens, en Hakuna Matata (wilde zwijnen), en nog zoveel meer vindt je overal.

Om 6.00 u komen wij aan bij het park, we zijn de 2e wachtende in de rij. De zon moet nog opkomen, en tot die tijd kletsen wij met onze voorganger, die al wacht sinds 2.00 u vannacht.

Wanneer we naar binnen mogen, moeten wij een formulier invullen en alle regels in acht nemen. Er vindt registratie plaats voor dagbezoekers en voor gasten die overnachten in de restplaces. Allereerst tanken wij…voor het geval van…helemaal vol! En dan op weg, als een koe zonder kop, want je doet maar wat…..om de dieren te vinden…!! Alleen bij de restplaces mag je uit de auto. Daar zijn dan ook de waterplaatsen te vinden die in de nacht verlicht zijn.

De kans om olifanten en neushoorns te spotten is dan het grootst. Echter de prijzen voor de campings en bungalows liegen er niet om, nl. €100 pppn. Maar al snel spotten we giraffes en koedoes. Wij rijden in totaal 220 km over hobbelige wegen, we turen heel wat af….soms zien we hele kuddes zebra’s en dan weer een tijd helemaal niets. Dan lopen wij onverwachts een lekke band midden in de rimboe. Maar voordat de paniek toeslaat, worden wij binnen 1 minuut wonderlijk geholpen. Het zijn een chauffeur en een reisbegeleider met een eigen bus met toeristen. Die gewoon even moeten wachten….! De kinderen en ik moeten om veiligheidsredenen ook in de bus gaan zitten. De 2, en Raymond verwisselen de band (zo snel was Ray niet gelukt)!! Terwijl 1 van de toeristen op de uitkijk staat voor gevaar. Ondertussen heb ik een leuk gesprek met een gezin uit de UK, en bij afscheid wisselen wij emailadressen uit. Uiteraard uit dankbaarheid krijgen de helpers een fooitje.

Onze rit gaat verder, toch zit de angst er goed in, stel dat het nog een keer gebeurd….dan is er geen reserve band meer!!! Zeker op plekken waar geen auto te bekennen is. Het is een 5000km2 grote zoutpan, met daaromheen 700 km aan wegen. Het hek eromheen is 800 km lang….voor iemand je een keer vindt als je bent gestrand??? Maar we vinden nog een paar mooie spots, zelfs 1-tje waar een leeuwin te zien zou zijn. Maar zonder verrekijker niet te vinden. Hoe meer geduld, hoe meer je ziet. Maar met 4 gasten op de achterbank valt dat niet mee. En ons zitvlees ondervindt ook hinder, vanaf 5.00 u al in de auto. Als het 14.00 u is dan zijn wij er klaar mee, wel of geen neushoorn of leeuw zien, we geven het op!!

Om 15.00 u zijn wij bij de uitgang, op zoek naar de 1e de beste garage voor een nieuwe band. Pas 120 km verder vinden wij een bandenzaak, en wij snappen wel dat hij goede zaken doet. Een 4x4 band, ligt gelukkig op voorraad, en gaat onder de auto, kosten €180. Dan doet de creditcardapparaat het niet, op vertrouwen mogen wij de band meenemen en morgen terugkomen om te betalen. Pfff…op naar de lodge voor een relax moment, met op de braai Herman’s worst met brood. Baie lekker slapen, misschien zien wij in onze dromen leeuwen en nijlpaarden.


bottom of page