top of page

Dag 50

Op weg naar Outjo, ongeveer 3,5 uur rijden vanuit Okahandja. Vanuit ons huis, ruim een half uur verder. Eerst rijden wij langs Herman, om een electrische koelbox op te halen. En als verrassing zit er kg’s worst en lamsvlees in !!!

Joey verwacht ons ook nog onderweg naar haar toe verzinnen wij wat we met zoveel kg’s vlees moeten doen. De helft laten we achter bij Joey, die ons verder helpt met koelelementen en een “braai-rek” voor het braaien van het vlees. Onderweg eten wij pizza, deze morgen nog klaargemaakt. Het smaakte heerlijk. De Sophienlodge waar wij verblijven is een heerlijk resort, met zwembas en een verlichte waterplaast voor de wilde dieren, om ze te kunnen spotten. We slapen in een backpackers lodge. Heel verzorgd… veel luxer dan onze bekende Stay-Okay hostels.

Om 15.45 gaan we met de Duitse eigenaar op Safari. Ook zijn kleinkinderen gaan mee. Er is een leuke klick tussen hen en onze kinderen. Wij geven onderweg de struisvogels te eten. We zien zien alle bekende nationale dieren, waaronder wee mini giraffen. In de pluktuin eten we verse sappige grapefruit en sinaasappels. Het ruikt er heerlijk, vanwege de bloesem. De lente is tenslotte begonnen. Daarna vervolgen wij onze tocht. We zien bij zonsondergang voor het eerst in ons leven Zebra’s in het wild, met als resultaat hele gave foto’s, die de eigenaar graag op zijn website wil plaatsen. We eten ons meegebrachte brood met gebakken eieren en gaan vroeg slapen.


bottom of page