top of page

Dag 46


Om 12.00 u begint de VBK, en iedereen is druk in de weer. Er is een flash-ie beamer en speaker. Onze kids hebben enorm hun best gedaan op de planning van de dagen..Mauro speelt keybord, Sacha blokfluit. Dani bedient de computer en beamer en mengpaneel. Natas doet de opening en de bijbelvertelling. En Ray vertelt de kern van de Bijbel in een notendop met behulp van een powerpoint-presentatie. De sfeer is buitengewoon goed met 60 kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar, en bij elkaar gepropt. De teachers vertalen om de beurt. Vooral het popcornverhaal staat aan. Eerst de harde mais eten (ik hoop dat er geen tanden gesneuveld zijn.), om te begrijpen, hoe verhard onze ziel is, en als

Jezus ruimte krijgt in onze zielen, hoe jij dan mag openpoppen en genade je ziel verzacht. Als creatieve uitspatting kneden de kinderen brooddeeg. En maken er een eigen figuur van en versieren deze met noten en rozijnen. Hitjevi bakt deze af in de oven, welke straks ingepakt worden om naar huis mee te nemen, en het verhaal van het Levende Brood, en het delen met de vissen, thuis kan worden doorverteld. Een team van 3 staan in de keuken, en verzorgen bij binnenkomst een lunch, namelijk luxe maispap, en een snack (brood met jam en drinken), een diner om 16.00 u, bestaande uit rijst, groente en 3 worstjes en kerriekruiden.

Een hele bedoeling op open vuur met gietijzeren potten. En dan nog niet te spreken over de afwas. Tussendoor doen wij nog een ballonnen-game, en als afsluiter een tekenfilm over John Wesley. In de kring nemen wij afscheid, danken wij onze Hemelse Vader voor al Zijn goede zorgen. Terwijl de kinderen naar huis gaan, geven wij hun alle hoofden een zegen mee. Het is Gods goedheid, dat wij als middel hier mochten zijn.


bottom of page